Het terrein is gelegen ten noorden van Bergen op Zoom in een bosrijk gebied en 14 ha. groot. Het is licht geaccidenteerd en kent een grote verscheidenheid aan begroeiing. De Nieuwe Zandstraat loopt er doorheen. Zoals de naam al zegt is het een zandweg en vormde jarenlang de grens tussen Bergen op Zoom en de voormalige gemeente Halsteren. Er vindt slechts beperkt verkeer op plaats, in hoofdzaak bestemmingsverkeer naar het achterliggende gebied. Open in google maps

Scouting Labelterrein Buitenlust is eigendom van de Stichting Scouting Labelterrein Buitenlust en is een prachtig natuurgebied. Vooral voor diverse vogelsoorten die hier leven, is het gebied van levensbelang. Je vindt hier: de houtsnip, wielewaal, nachtegaal, grauwe vliegenvanger, zwarte en gekraagde roodstaart, fluiter, boomkruiper, tjiftjaf, goudhaantje, allerlei mezen, spechten, de ransuil en de steenuil en nog vele andere soorten vogels. Kortom een magnifiek stukje Brabantse natuur. Mede daarom kan er pas vanaf Pasen in beperkte mate gekampeerd worden (broedseizoen vogels). Vanaf midden mei tot eind oktober is het terrein volledig beschikbaar.

tent

We hebben de volgende kampeerterreinen.

Douglas

Een mooi stukje bos met Douglas sparren geschikt voor groepen tot 60 personen.

Het Groene Veld

De naam van dit terrein geeft weer dat dit terrein een groot grasveld is, geschikt voor groepen tot ca. 60 personen. Dit veld is redelijk toegankelijk voor rolstoelen en kan uitsluitend voor groepen, met kinderen met een handicap, indien gewenst tijdelijk voorzien worden van een elektriciteit.

Kostka

Dit veld is vernoemd naar Broeder Kostka die tot in de jaren 70 beheerder was van het voormalig kampeerterrein Boslust ten oosten van de stad. Kostka is een uniek stukje bos met een markant carré van statige bomen. Dit veld is geschikt voor groepen tot ca. 40 personen.

Moermont

Ook dit is een prachtig stuk bos met Douglas sparren maar heeft een meer open karakter en is geschikt voor groepen tot 60 personen.

Pinsen

Een intiemer veldje met veelal loofbomen. Geschikt voor groepen tot 20 personen.

Roovere

Een terreintje bestemd voor plusscouts of kleinere roverscouts groepen geschikt voor ca. 10 personen.

terrein overzicht

Overigen

Buitenlust beschikt over een kampvuurkuil omgeven door een ruim grasveld. Deze kan door individuele groepen of voor gezamenlijke vuren gebruikt worden. Daarnaast is er het stafveldje waar de kampwacht verblijft. Sinds 2019 beschikken wij ook over een milieuhokje waar het gescheiden afval wordt verzameld. In het toiletgebouw zijn er 6 aparte toiletten. Iedere groep heeft de beschikking over 1 toilet door de beheerder aangewezen. Tevens zijn er 2 douches met warm water beschikbaar voor algemeen gebruik. Op de beide kopse kanten zijn er wasplaatsen. Op de voorste zijde zijn er 2 tappunten voor water.